Camping Gardameer

Het Gardameer is een fantastisch meer in het noorden van Italië. Dit meer behoort is één van de top-vakantiebestemmingen voor camping vakanties in Italië, en wat ons betreft helemaal terecht!

Campings aan het Gardameer zijn er in alle verschillende groottes. Van kleine campings met weinige faciliteiten tot de grotere familiecampings met een groot aanbod aan faciliteiten voor de hele familie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zwembaden met glijbanen, luchtkastelen, voetbal-, tennis- en volleybalvelden. Vaak is er in het hoogseizoen ook een (nederlands) animatieteam aanwezig en worden er meermaals per dag leuke activiteiten georganiseerd voor zowel groot als klein!

 

Verblijf / accommodaties

Op de meeste campings aan het Gardameer kun je niet alleen met je caravan, tent, camper of vouwwagen overnachten, maar zijn er ook verschillende accommodaties zoals compleet ingerichte bungalowtenten of stacaravans.

 

Glamping aan Gardameer

Helemaal hip de laatste jaren is ook het luxe kamperen, namelijk het zogenoemde Glamping. Glamping is een samensmelting van de woorden Glamorous en Camping.

 

Het Gardameer – feitjes

Oppervlakte: 370 km²
Maximale lengte: 52 km
Maximale breedte: 17 km
Maximale diepte: 345 m
Kustlengte: 157 km

Het Lago di Garda is met een oppervlakte van 370km² het grootste meer van Italië.
Doordat het meer zo groot is, krijg je bijna het gevoel alsof je aan zee bent in plaats van aan een meer.

Een bijzonder gegeven is ook, dat het meer in drie verschillende regio´s ligt, namelijk:
– Trentino / Zuid-Tirol (Alto Adige)
– Lombardije
– Veneto