Camping Sirmione

Het plaatsje Sirmione is gelegen op een smal schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer, dat 4 km het meer insteekt. Sirmione is één van de romantische stadjes aan het Gardameer en is zeker een bezoekje waard tijdens de camping vakantie aan het Gardameer.

Eyecatcher is toch zeker wel het imposante waterslot van de Scaligeri wat direct bij de ingang van de stad gelegen is. Dit 13e eeuwse kasteel spreekt echt tot de verbeelding (bij kinderen en volwassenen) en is net een sprookjeskasteel met torens en kantelen.

Iets voorbij Sirmione – op de punt van het schiereiland – ligt een erg mooi park met overblijfselen van een grote Romeinse villa: de Grotti di Catullo.


Parkeren

Het centrum van Sirmione is autovrij, wat erg fijn is tijdens een bezoekje met de hele familie! Iedereen kan dus lekker slenteren door de smalle kronkelende straatjes.
Met de auto kun je tot vlak voor het begin van het centrum komen. Er zijn verschillende parkeerplaatsen waar je langs komt wanneer je richting Sirmione rijdt. Het parkeren is echter vrij duur en in het hoogseizoen is de belangstelling voor het Castello Sirmione erg groot wat vaak leidt tot files.


Markten

Wekelijks worden er in de plaatsjes aan het Gardameer wel markten gehouden, zo ook in Sirmione! Deze marktjes zijn leuke aanraders!
Op maandagochtend is er een groente en fruitmarkt op het Piazza Mercato.
Vrijdagochtend is op het Piazzo Montebaldo een non-foodmarkt.

Campings Sirmione